Sve faze četvrte Effie Awards Serbia sezone (pod sloganom Strongest Only) u organizaciji IAA Serbian Chapter realizovane su online, pa će tako i ovogodišnja gala ceremonija po prvi put biti održana u istom, online, formatu.

Svečana dodela nagrada zakazana je za 11. jun u 16h, a svi zainteresovani imaće priliku da ceremoniju prate uživo (putem linka).

Takmičari su ove godine imali na raspolaganju dvadeset i četiri kategorije (11 kategorija proizvoda i usluga i 13 specijalizovanih). Za Effie Awards 2021 nagrade konkurisalo je više od 40 radova, od kojih je, odlukom stručnog žirija (https://www.effie.rs/organizacioni-odbor-i-ziri/) ukupno 15 ušlo u finale: https://www.effie.rs/wp-content/uploads/2016/10/EFFIE_Lista-finalista-2021.pdf.

Ova faza Effie takmičenja, priprema ceremonije dodele nagrada, jedna je od najzanimljivijih, a ove godine je posebno izazovna, budući da je organizujemo kao online event. Verujem da će svi učesnici, ali i poštovaoci Effie Awards, naši partneri, članovi Žirija, saradnici, poslovna javnost uopšte, uživati u događaju koji je zakazan za 11. jun. Kada se osvrnemo na poslednjih šest meseci, od trenutka kada su prijave otvorene, mogu da konstatujem da smo svi zajedno, od takmičara, kolega iz Žirija, Organizacionog odbora Festivala, naših saradnika na projektu, obavili mnogo posla. Vreme je da to proslavimo i da proglasimo najefektivnije kampanje u Srbiji za prethodne dve godine, izjavila je Jelena Ivanović, izvršni direktor IAA Serbian Chapter.

Prema Effie pravilima, moguće je da se u nekoj kategoriji dodeli jedna, dve, tri, četiri ili nijedna nagrada. Dobitnici za 2021. godinu biće proglašeni na svečanoj gala ceremoniji, a sve informacije o pristupu događaju biće uskoro objavljene na zvaničnom sajtu Festivala – https://www.effie.rs/.