Organizacioni odbor Effie Awards Serbia izglasao je sastav ovogodišnjeg žirija, imajući u vidu standarde koje propisuje Effie Worldwide, kao i svetsku praksu za formiranje ovog tela.

Kriterijumi za formiranje žirija Effie Awards veoma su zahtevni, te se Organizacioni odbor Effie Awards Serbia i ove godine našao pred izazovnim zadatkom. Za razliku od prethodnih Effie festivala u Srbiji, ove godine uvedena je nova praksa (po ugledu na druge nacionalne programe i preporuke globalnog office-a), a reč je o mogućnosti prijavljivanja za učešće u žiriranju. Sve pristigle prijave ušle su u bazu organizatora (IAA Serbia) i razmotrene su prilikom formiranja ovogodišnjeg žirija Effie Awards Serbia. Konačnu odluku o sastavu ovog važnog tela doneo je Organizacioni odbor Festivala.

Važno je istaći da je reprezentativnost glavni standard u formiranju Effie žirija, pa se zato posebno vodi računa o zastupljenosti globalnih, regionalnih i lokalnih kompanija, odnosno agencija, različitih medija i medijskih agencija, PR i stručnjaka u oblasti digitalnih komunikacija. Isto tako, veoma je važno izdvojiti (kao neke od kriterijuma) ravnomernu zastupljenost članova koji dolaze od strane agencija i klijenata (približno 50-50%), zadržavanje određenog broja “veterana” (članova koji su već učestvovali u procesu Effie žiriranja), ali i uvođenje novih članova.

Svi članovi Effie žirija istaknuti su stručnjaci na seniorskim pozicijama, sa značajnim iskustvom i profesionalnom reputacijom. I ove godine, predsednik Effie žirija je prof. Srđan Bogosavljević (Ipsos Adria), a potpredsednica Jelena Šarenac (Henkel). Sastav žirija Effie Awards Serbia 2021 objavljen je na zvaničnom sajtu Festivala: https://www.effie.rs/organizacioni-odbor-i-ziri/.

Prijave za ovogodišnji Festival traju do 10. aprila, a sve informacije o takmičenju nalaze se na http://www.effie.rs/. Za sva dodatna pitanja možete se obratiti na office@effie.rs.