Uz vest

Ove godine Effie Awards Serbia otvara mogućnost da se zainteresovani za učešće u žiriranju prijavljuju putem zvaničnog sajta effie.rs. Važno je napomenuti da konačnu odluku o sastavu Effie žirija donosi Organizacioni odbor Effie Awards Serbia (https://www.effie.rs/organizacioni-odbor-i-ziri/).

Dosadašnji članovi Effie žirija od 2017. godine nalaze se u bazi organizatora, tako da je ova mogućnost namenjena onima koji do sada nisu imali priliku da ocenjuju Effie radove. Reprezentativnost je glavni standard u formiranju ovog tela, pa se zato posebno vodi računa o zastupljenosti globalnih, regionalnih i lokalnih kompanija, odnosno agencija, različitih medija i medijskih agencija, PR i stručnjaka u oblasti digitalnih komunikacija.

Da bi se nečije ime našlo na listi kandidata za Effie žiri, potrebno je da poseduje značajno profesionalno iskustvo i da je trenutno na seniorskoj poziciji u sektoru marketinga, odnosno u agenciji ili mediju. Kada je reč o agencijama, preporuka je da se kandiduju seniori u sektoru planning-a, strategije, odnosno account direktori.

Obrazac je potrebno popuniti najkasnije do 15. marta (https://www.effie.rs/postanite-clan-zirija-effie-awards-serbia/), a lista članova Žirija za Effie Awards Serbia 2021 biće objavljena najkasnije do 1. aprila.