Zoran Golub, direktor marketinga Grand kafe, ove nedelje izabran je za člana žirija Global Best of the Best Effie Awards 2022 za EMEA region (Evropa, Srednji istok, Afrika), čija je sesija zakazana za 13. septembar.

Takmičenje obuhvata radove koji su osvojili zlatne i grand Effie nagrade u 2021. godini na nacionalnim i regionalnim takmičenjima i kvalifikovali se za drugu rundu. Nakon ove faze dobitnici nagrada takmiče se za najprestižniju pojedinačnu svetsku nagradu Effie brenda – Iridium Effie. Prošle godine ova nagrada je pripala čuvenoj kampanji Dream Crazy (Nike Wieden+Kennedy Portland).

Pored činjenice da je aktivan u struci duže od 20 godina, Zoran je u četiri navrata bio član žirija Effie takmičenja u Srbiji. Poziv za učešće u prvoj rundi globalnog žiriranja (jun 2022.) upućen je dvema predstavnicama iz Srbije – Milici Vulićević Basorović (Innovation Strategy Director Europe, Adults Global Schweppes Innovation Charter Lead, The Coca Cola Company) i Ivi Đurković (Managing Director, Luna TBWA Belgrade).

Više informacija o Effie takmičenju dostupno je na https://www.effie.org/ i https://www.effie.rs