Festival ulazi u drugu fazu koja obuhvata dvostepeno žiriranje (prvi i drugi krug ocenjivanja radova). Organizacioni odbor Effie Awards Serbia, imajući u vidu standarde koje propisuje Effie Worldwide, izabrao je članove ovogodišnjeg žirija.

Kriterijumi za formiranje žirija Effie Awards veoma su zahtevni, te se Organizacioni odbor Effie Awards Serbia i ove godine našao pred izazovnim zadatkom. Svi članovi Effie žirija istaknuti su stručnjaci na seniorskim pozicijama, sa značajnim iskustvom i profesionalnom reputacijom. Predsednica Effie žirija je Nataša Đurđević, a potpredsednik Kosanče Dimitrijević.

Važno je istaći da je reprezentativnost glavni standard u formiranju Effie žirija, pa se zato posebno vodi računa o zastupljenosti globalnih, regionalnih i lokalnih kompanija, odnosno agencija, različitih medija i medijskih agencija, PR i stručnjaka u oblasti digitalnih komunikacija. Isto tako, veoma je važno izdvojiti (kao neke od kriterijuma) ravnomernu zastupljenost članova koji dolaze od strane agencija i klijenata (približno 50-50%), zadržavanje određenog broja članova koji su već učestvovali u procesu Effie žiriranja, ali i uvođenje novih članova. Veliki broj članova žirija osigurava izbegavanje konflikta interesa koji je jedan od glavnih zahteva Festivala.

Prva runda žiriranja zakazana je za 20. i 21. april, a sastav žirija prve runde objavljen je na zvaničnom sajtu Festivala.
Imena članova koji će pregledati radove u finalnoj rundi biće objavljen u prvoj polovini maja.