U toku je peta Effie sezona u Srbiji! Program Effie Awards Serbia, u organizaciji International Advertising Association (Serbian Chapter), obuhvata nekoliko faza, a jedan od najvažnijih ciljeva Festivala jeste edukacija tržišta.

Prvu fazu takmičarskog ciklusa ovogodišnjeg Festivala obeležiće organizovanje 4 onlajn treninga posvećena pisanju kvalitetnih prijava. U ulozi predavača pojaviće se predstavnici kompanija i agencija koje su tokom prethodnih godina osvojile najveći broj Effie trofeja, a osnovu predavanja činiće upravo analiza nagrađenih radova.

Poznato je da sastavljanje prijava za ovo takmičenje iziskuje mnogo podataka, izvora, različitih dokumenata, ali i znanja, veština i na kraju, ozbiljnu količinu vremena i truda onih koji prijavljuju radove. Zbog toga je Organizator odlučio da ove godine posebnu pažnju posveti ovom segmentu i organizuje edukativne sesije namenjene svima koji su u Effie proces uključeni na bilo koji način – kao takmičari, članovi žirija, partneri, oni koji se spremaju da po prvi put prijave radove ili to čine godinama unazad, ali žele da se dobro informišu i čuju iskustva onih koji su osvajali nagrade.

Treninzi će biti održani tokom februara i marta, a pristup je potpuno besplatan. Prvi u nizu zakazan je za 11. februar (od 15h do 16h), pod nazivom I wish I was special… (predavači: Đorđe Trikoš, Insight & Communication Strategist, Ovation BBDO i Peđa Mitrović, Consulting & Business Innovation, Ovation BBDO). Predavači će govoriti o specifičnostima pisanja prijava za specijalizovane kategorije, kao i o tome koliko je važno da se radovi prilagode kategoriji u kojoj se prijavljuju:

Prijava rada u specijalizovanim kategorijama zahteva izvrsno razumevanje različitih marketinških dimenzija, kao i uporednih razlika u indikatorima uspeha. Jedna ista vrsta dobrih rezultata može, ali i ne mora biti jednako dobar pokazatelj uspeha u svim specijalizovanim kategorijama. Ovo predavanje će vam pomoći da vaš rad prijavite u onoj kategoriji koja najbolje oslikava ciljeve i dostignuća vaše kampanje, kao i da demonstrirate rezultate koji ih adekvatno potkrepljuju – Đorđe Trikoš, Insight & Communication Strategist, Ovation BBDO.

Da bi zainteresovani prisustvovali treningu, potrebno je da se prijave putem linka: https://www.effie.rs/prijavi-se-za-effie-trening/

Prijave traju do četvrtka, 10. februara, u 12.00h (podne).

Prijave za Effie Awards Serbia 2022 su u toku, a svi potrebni materijali dostupni su na linku: https://www.effie.rs/prijava-radova/.