Effie Awards Serbia 2022 ulazi u završnu fazu. Finalisti su izabrani, a druga runda žiriranja zakazana je za 19. maj.

Nakon dve sesije u okviru prve runde žiriranja, objavljena je lista finalista na kojoj se našlo 8 radova koji nastavljaju takmičenje.

Jedan od Effie principa je da runde imaju različit sastav žirija, te je upravo iz tog razloga za finalnu rundu formiran potpuno nov sastav. Javnost je već bila u prilici da sazna ko su članovi prve runde, a od danas je dostupna i lista članova koji će ocenjivati radove u finalnoj (zakazanoj za 19. maj).

Pored stručnog žirija koji će prema strogim Effie Worldwide principima oceniti radove, još jedno telo je važno za utvrđivanje Effie skale na osnovu koje se određuje prag za dodeljivanje nagrada nakon finalne runde. Članove ovog tela imenuje Organizacioni odbor Effie Awards, a ove godine ga čine: Nataša Đurđević (predsednica žirija), Kosanče Dimitrijević (potpredsednik žirija), Jelena Ivanović (Executive Director, Effie Awards Serbia), Srđan Bogosavljević (Consultant, Ipsos Strategic Marketing) i Goran Tintor (Chief Business Development Officer / Co-founder, Data Do).

Ko su dobitnici nagrada biće objavljeno na svečanoj Effie gala ceremoniji, zakazanoj za drugu polovinu juna.