Golden Drum 2015

Ove godine Golden Drum Festival se održava od 13. do 16. oktobra u Portorožu u Sloveniji. Kao i ranijih godina, u takmičarskom delu radove će ocenjivati priznati svetski stručnjaci u oblasti komunikacijama, Na čelu Single Channel žirija biće Chavo D’Emilio, Creative Director McCann Worldgroup za Latinsku Ameriku i Karibe i Chief Creative Officer za McCann Buenos Aires. Geoffrey Hantson, suosnivač belgijske agencije Hapiness, predsedavaće Multi Channel žirijem. Pored takmičarskog dela, prema najavama organizatora, učesnike Festivala očekuje veoma sadržajan i zanimljiv program. Listu predavača i ostale detalje vezane za ovogodišnji Golden Drum možete pogledati na http://www.goldendrum.com/ Kao i ranijih godina, i ovaj put su organizatori Golden Druma obezbedili specijalne popuste na kotizacije za članove IAA Srbija.

 

 

 

Vesti

07
Oct

Golden Drum 2015

Ove godine Golden Drum Festival se održava od 13. do 16. oktobra u Portorožu u Sloveniji. Kao i ranijih godina, u takmičarskom delu radove će ocenjivati priznati svetski stručnjaci u oblasti komunikacijama, Na čelu Single Channel žirija biće Chavo D’Emilio, Creative Director McCann Worldgroup za Latinsku Ameriku i Karibe i Chief Creative Officer za McCann Buenos Aires. Geoffrey Hantson, suosnivač belgijske agencije Hapiness, predsedavaće Multi Channel žirijem. Pored takmičarskog dela, prema najavama organizatora, učesnike Festivala očekuje veoma sadržajan i zanimljiv program. Listu predavača i ostale detalje vezane za ovogodišnji Golden Drum možete pogledati na http://www.goldendrum.com/ Kao i ranijih godina, i ovaj put su organizatori Golden Druma obezbedili specijalne popuste na kotizacije za članove IAA Srbija.

 

 

 

05
Oct

Predavači na Festivalu Kaktus

Portal Marketing mreža 29. oktobra u Beogradu organizuje prvi nacionalni Festival integrisanih komunikacija – KAKTUS 2015. Festival pod sloganom “Ideje koje opstaju” ponudiće sadržajan program iz različitih oblasti integrisanih komunikacija, kao i pregled najnovijih svetskih trendova. Dnevni konferencijski deo festivala čine predavanja i radionice stručnjaka iz sveta komunikacija, među kojima su i Atanas Raykov, General Manager CEE u kompaniji Viber, Marijana Prpić, brending direktor u kompaniji Google, Svetlana Stavreva, direktor marketinga i komunikacija u kompaniji IBM za Jugoistočnu Evropu, kao i Jacob Kobi Gamliel, osnivač jedne od najvećih digitalnih agencija u Izraelu – iSOCIA. Na festivalu KAKTUS 2015 govoriće i Abraham Abbi Asefaw i Maksimilian Kallhed, osnivači Pop Up agencije iz Londona; Catalin Dobre, Executive Creative Director, McCann Bucharest; Toygun Yılmazer, Chief Strategy Officer, TBWA\Istanbul, Mike Brandt, osnivač danske agencije Urge i inovativnog pristupa u oglašavanju – Advertisingawesomeness, kao i Matija Vujović i Vladimir Grčić iz agencije Kitchen Prague.

08
Sep

Kaktus 2015

Portal Marketing mreža 29. oktobra u Beogradu organizuje prvi nacionalni Festival integrisanih komunikacija – KAKTUS 2015. Festival pod sloganom “Ideje koje opstaju”, prema najavama organizatora, ponudiće program iz različitih oblasti integrisanih komunikacija, kao i pregled najnovijih svetskih trendova. Dnevni konferencijski deo festivala čine predavanja i radionice stručnjaka iz Evrope i sveta, među kojima su i Abraham Abbi Asefaw i Maksimilian Kallhed, osnivači Pop Up agencije iz Londona; Jacob Kobi Gamliel, osnivač najveće digitalne agencije u Izraelu iSOCIA; Luca Gatti, Brand Operation Integration Manager za EMEA region u kompaniji Procter & Gamble i Mike Brandt, osnivač danske agencije Urge i inovativnog pristupa u oglašavanju – Advertisingawesomeness. Pored njih, učesnici festivala imaće priliku da čuju i iskustva Marijane Prpić, brending direktorke u kompaniji Google, Svetlane Stavreve, direktorke marketinga i komunikacija u kompaniji IBM za Jugoistočnu Evropu, kao i  Matije Vujovića i Vladimira Grčića iz jedne od najnagrađivanijih agencija u Evropi Kitchen Prague. Večernji program festivala obeležiće dodela nagrada najuspešnijima u struci. Nagrade se dodeljuju u 13 kategorija, a dobijaju ih organizacije, kompanije, institucije i agencije za najkvalitetnije i najprofesionalnije integrisane kampanje u protekloj godini. O tome ko će dobiti ovogodišnje KAKTUS nagrade odlučuje stručni žiri koji čine 25 uglednih profesionalaca iz kreativnih, PR i digitalnih agencija iz Srbije i regiona. Prijavljivanje radova na konkurs za KAKTUS nagrade traje do 20. septembra.

Članovima UEPS, IAB Srbija, IAA Srbija, Srpske asocijacije menadžera, DSOJ i drugih strukovnih udruženja u regionu odobren je popust na kotizaciju u visini od 10%.

Više informacija o festivalu KAKTUS pronađite na sajtu www.kaktus.rs.

03
Aug

Novi sastav Upravnog odbora

Na Izbornoj skupštini IAA održanoj 13. juna u Hotelu Crowne Plaza, članstvo je izabralo novo rukovodstvo Asocijacije. Do juna 2017. IAA će voditi: Miloš Simić, Grand Casino Beograd (Predsednik), Sanja Pešić, Alma Quattro (Potpredsednica), Vanda Kučera, IF McCann Grupa (Potpredsednica), Jovan Stojanović (Direct Media), Ivan Miletić (Philip Morris), Žarko Sakan (New Moment New Ideas Company), Smiljka Jeremić Dokić (Erste Banka), Milica Stefanović (The Coca Cola Company), Darko Matijašević (Executive Group), Nebojša Babić (Orange Studio), Marijana Agić Molnar (GfK), Nevena Vasojević (Spark Integrated) i Slobodan Srećković (Imlek).

Događaji

PRilika 2015

Sedma po redu konferencija PRilika, pod nazivom “Uhvati dobar PRavac”, Društvo Srbije za odnose sa janošću organizuje na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 13. i 14. novembra. Učesnici konferencije će biti u prilici da slušaju predavanja renomiranih svetskih stručnjaka u oblasti korporativnih i marketinških komunikacija. Na listi predavača su Yogesh Joshi, predsednik Nacionalnog udruženja poslovnih komunikatora Indije (ABCI), priznati stručnjak i predavač na svetskim forumima iz oblasti korporativnih komunikacija i odnosa s javnošću; Rose Beaumont, direktor komunikacija MasterCard Grupe, ekspert komunikacija sa dugogodišnjom praksom na polju integrisanih komunikacijskih rešenja; Jose Cordeira, profesor Univerziteta Singularity iz Amerike, inženjer, futurista, ekonomista i autor brojnih knjiga i tekstova sa fokusom na promene u okruženju i napredak tehnologije i mnogi drugi. Članovima IAA obezbeđen je popust od 10% na cene kotizacija. Više informacija o samom događaju možete pronaći na www.pr.org.rs.

Weekend Media Festival

Osmo izdanje Weekend Media Festivala, najvećeg regionalnog festivala komunikacija, održaće se od 24. do 27. septembra u prostoru stare tvornice duhana u Rovinju, pod pokroviteljstvom Adris grupe. Weekend ove godine donosi pregršt novih, poslovnih tema s više od 130 govornika i obiljem zanimljivih i aktuelnih predavanja, panel rasprava, radionica i prezentacija. U okviru Festivala i ove godine će se održati BalCannes, smotra 25 najzanimljivijih projekata, odabranih od strane stručnih novinara iz regije. Kao i ranijih godina, za članove IAA Srbija, organizator je obezbedio poseban popust na kotizacije.

Kaktus – festival integrisanih komunikacija

Portal Marketing mreža raspisao je konkurs za prvu nacionalnu dodelu godišnjih nagrada u oblasti integrisanih komunikacija – KAKTUS 2015. Nagrade se dodeljuju u 13 kategorija, a dobijaju ih organizacije, kompanije, institucije i agencije za najkvalitetnije i najprofesionalnije integrisane kampanje u protekloj godini. KAKTUS 2015 slaviće samo one ideje koje izlaze iz granica očiglednog i uprkos teškim uslovima inspirišu i proizvode najefikasniju komunikaciju sa ciljnim grupama. Konkurs je otvoren do 20. septembra. Radove će žirirati ugledni profesionalci iz kreativnih, PR i digitalnih agencija iz Srbije i regiona. Žiri iz Srbije ove godine radiće u sastavu: Anja Radulović (Leo Burnett), Borislav Miljanović (Represent Communications), Boris Marčetić (Popular Bruketa&Žinić OM), Vesna Ćeranić (Executive Group), Vladimir Ćosić (McCann Beograd), Vladimir Mitrović (Ovation BBDO), Dejan Ranđić (DNA Communications), Igor Grmuša (Degordian), Ivan Živković (Pioniri Communications), Lea Stanković (Communis DDB), Marina Grihović (Headline i Dkit), Miloš Ilić (LUNA/TBWA Belgrade), Miloje Sekulić (Homepage), Nevena Kurtović (Fusion Communications), Nebojša Babić (Orange Studio), Slaviša Savić (New Moment New Ideas Company), Srđan Erceg (HUGE Media), Srđan Mihajlović (Grey Belgrade), Tamara Bekčić (Chapter 4 PR) i Toni Laurenčić (Idea Plus Communications). Regionalni Žiri činiće: Alen Kekić (I TO NIJE SVE!, Hrvatska), Vanja Blumenšajn (Señor, Hrvatska), Vesna Beganović (Via Media, Bosna i Hercegovina), Zoran Trojar (Sonce.net, Slovenija) i Oliver Noveski (Brand Union, Makedonija). Nagrade će biti svečano dodeljene na na prvom Festivalu integrisanih komunikacija – KAKTUS 2015, koji će biti održan 29. oktobra u Beogradu. Uslove konkursa, propozicije i kategorije, kao i prijavni formular i Pravilnik o radu Žirija, možete pogledati na sajtu www.kaktus.rs.