SPORTO nagrade, u organizaciji agencije SPORT MEDIA FOCUS, šesnaestu godinu zaredom nagrađuju najbolje primere dobre prakse na polju sponzorstva, (digitalne) komunikacije i marketinga u sportu u zemljama Adriatic regije. Izbor najboljih marketinških praksi iz sveta sporta i sponzorstava odvija se u okviru međunarodne SPORTO konferencije.

Nagrade SPORTO predstavljaju priliku za brendove, nosioce prava i agencije da dobiju profesionalna priznanja u sektoru koji se neprestano razvija, a najbolji sponzorski projekti iz pojedinačne države dobijaju ulaznicu za takmičenje “ESA Best of Europe”.

Nagrade se dodeljuju u četiri kategorije:

  • Najbolje sportsko sponzorstvo
  • Najbolji sportski događaj
  • Najbolje upravljanje sportskim subjektom
  • Najbolje digitalno komuniciranje

Prijave su otvorene do 26. novembra, a cena kotizacije iznosi 200 EUR.

Prijavljene radove ocenjuje međunarodni žiri, kojim predsedava predstavnik Evropskog udruženja sponzora, a ove godine će među članovima biti i mnogi drugi renomirani stručnjaci iz sveta marketinga, sponzorstva i digitalne komunikacije.

Međunarodni partner SPORTO nagrada je Evropsko udruženje sponzora (ESA), a u Srbiji udruženje IAA Srbija, čiji članovi mogu da ostvare 15% popusta na cenu kotizacija. Sve informacije dostupne su na zvaničnom sajtu: http://www.sportoawards.si/.