Od danas je zvanično otvorena Effie sezona u Srbiji, koju šesti put realizuje Međunarodno udruženje za marketinške komunikacije (IAA Srbija).

Takmičarima su ove godine na raspolaganju 22 kategorije (10 industrijskih i 12 specijalizovanih), a u obzir dolaze kampanje realizovane u periodu od 1. januara do 31. decembra 2022. godine.
Prema najavama organizatora, posebna pažnja će i ovoga puta biti posvećena edukaciji, s obzirom na to da je Effie prijava zahtevna i prilično obimna. Od druge polovine januara do otvaranja prijava biće organizovano ukupno 6 trening sesija. Prijave počinju 13. februara, a traju do 30. marta.

Ove godine Effie sezonu započinjemo ranije sa ciljem da našim potencijalnim takmičarima pružimo mogućnost da na vreme identifikuju potencijalne radove za Effie, a onda i učestvuju na treninzima čiji je cilj podizanje kvaliteta prijava. Kao i ranijih godina, značajan broj stručnjaka će učestvovati u ocenjivanju radova, a među njima će se sigurno naći i pojedinci koje će Effie Worldwide regrutovati za žiriranja na globalnom nivou. Očekujemo uzbudljivu Effie sezonu!
Jelena Ivanović, izvršna direktorka IAA Srbija.