Od danas je poznat sastav ovogodišnjeg Effie žirija. Prema pravilima ovog takmičenja, Organizacioni odbor donosi odluku ko će se naći u telu koje dvostepeno ocenjuje radove, uvažavajući globalno utvrđena pravila i principe.

Kriterijumi za formiranje Effie žirija su standardizovani i veoma zahtevni. Svi članovi žirija istaknuti su stručnjaci na seniorskim pozicijama, sa značajnim iskustvom i profesionalnom reputacijom. Reprezentativnost je glavni standard u formiranju ovog tela, pa se zato posebno vodi računa o zastupljenosti globalnih, regionalnih i lokalnih kompanija, odnosno agencija, različitih medija i medijskih agencija, stručnjaka u oblasti digitalnih komunikacija i predstavnika akademskih ustanova. Takođe, veoma je važno zadržavanje određenog broja članova koji su već učestvovali u procesu žiriranja, kao i uvođenje novih. Predsednica Effie Serbia žirija je Nataša Đurđević, a potpredsednik Kosanče Dimitrijević.

Organizacioni odbor se, kao i ranijih godina, prilikom sastavljanja žirija rukovodio globalnim Effie pravilima, istovremeno vodeći računa da istaknuti profesionalci odlučuju o izboru najefektivnijih kampanja na našem tržištu. Glavna vodilja i imperativ nam je uvek reprezentativnost struke uz izbegavanje konflikta interesa prilikom ocenjivanja i po tome je Effie žiri vrlo specifi
an, ali i brojan. Žiri je sigurno najvažniji element u samoj organizaciji Effie festivala, tako da OO svake godine posebnu pažnju posvećuje sastavu žirija, bilo da je u pitanju stručnost njegovih članova ili edukacija kroz koju prolaze pripremajući se za ocenjivanje radova,
ističe Jelena Čađenović, predsednica Organizacionog odbora.

Prva runda je zakazana za 24. i 25. april, a finalna za 23. maj. Sastav žirija je dostupan na zvaničnom sajtu Festivala.

U toku je treći rok za prijavu radova. Sve informacije o rokovima i dokumenta potrebna za prijavljivanje možete pronaći ovde.