Na sastanku IAA Board-a Felix Tataru, dosadašnji predsednik IAA Worldwide, predao je palicu predsedavajućeg i svetskog predsednika Srinivasan Svami-ju, prvom čoveku Svami Hansa Group-a u Indiji. Joel Nettei iz Gane izabran je za potpredsednika, Beatrice Cok-Riesenelder (Austrija) za generalnog sekretara, a Venanzio Camarra iz Italije reizabran za blagajnika Asocijacije.
Svami, novi predsednik IAA, bio je na čelu više strukovnih asocijacija u Indiji i azijskom regionu, od Udruženja agencija Indije, IAA India, Saveta za standarde u oglašavanju Indije i Asocijacije agencija Azije. U svom govoru nakon izbora, izneo je svoje planove za naredne dve godine koliko traje mandat: “Edukacija, uvećavanje članstva i zajednički napori za jačanje postojećih nacionalnih ogranaka IAA i osnivanje novih naši su glavni ciljevi. IAA treba da bue prepoznat kao globalni kompas markom industrije.”
Felix Tataru, predsedavajući Saveta predsednika (Novosnovano telo koje će imati isključivo savetodavnu ulogu i u čijem sastavu će biti svi bivši predsednici Asocijacije) je nakon predavanja funkcije izjavio: “Za nama su dve važne godine koje je obeležilo – repozicioniranje IAA u Globalni kompas marketinških komunikacija, stvaranje novog identiteta brenda, postavljanje novog menadžerskog tima u Njujorku i obeležavanje 80 godina postojanja svetske organizacije u Bukureštu. Verujem da će sa novim čelnicima IAA nastaviti transformaciju koju smo započeli i aktivno ću vas u tome podržati.”
Sastanak IAA Worldwide Board-a održan je u Bukureštu 2. i 3. oktobra, uporedo sa globalnom IAA konferencijom Creativity4Better.