Ovogodišnji, trinaesti po redu, Weekend Media festival, neće biti održan zbog globalne pandemije virusa Covid 19.

“Želimo biti odgovorni prema Weekend zajednici. Iako se činilo da će se situacija s korona virusom do jeseni stabilizirati, sada kada to više nije izvjesno odlučili smo ne održati ovogodišnji Weekend Media Festival. Weekend nije samo festival, već i zajednica koja je nastala tijekom 12 godina druženja u Rovinju. Odgovornost prema toj zajednici jednostavno nam ne dopušta da organiziramo festival ako ne možemo biti sigurni da zdravstvena situacija to dozvoljava. Weekend je iskustvo, a ako ne možemo omogućiti to iskustvo, onda to nije Weekend”, izjavio je direktor festivala Tomo Ricov.

S obzirom na to da Weekend nije samo konferencija ili samo festival, već Rovinj, more, zabava, sunce, predavanja i druženje te da je njegova uloga  posebna u specifičnom kontekstu regije, Weekend se neće održati online niti u bilo kojem drugom obliku. Weekend ide samo ako se svi ti elementi mogu ispuniti te ako svi Weekendaši u tome mogu istinski uživati.

Svima koji su već kupili kotizacije biće vraćen celokupni iznos uplate. Organizatori ističu da je sledeće okupljanje u Rovinju rezervisano za iduću godinu kada će se svi posetioci moći zajedno prisetiti uspešnih 12 godina najvećeg regionalnog festivala komunikacijske industrije, a ovu godinu ćemo jednostavno preskočiti i što pre zaboraviti.