Edukativni program koji ove godine po osmi put organizuje Međunarodno udruženje za marketinške komunikacije (IAA Srbija), AcademIAA, biće održan od 16. septembra do 14. decembra 2023. Prijave su produžene do 12. avgusta. Završavaju se u subotu u ponoć.

Reč je o jednom od najobuhvatnijih i najbolje rangiranih edukativnih programa u globalnoj IAA mreži. AcademIAA polaznicima daje širu sliku industrije, stavlja akcenat na funkcionalna znanja, networking, radionice, panele i otvara mnoga vrata.

Svaki od modula koordiniraju stručnjaci iz relevantnih oblasti koji iza sebe imaju zavidno iskustvo i izuzetne rezultate: Biznis (koordinatorka: Minja Jugović Janjić, Marketing Director, SBB); Kreativa (koordinator: Veljko Golubović, Executive Creative Director, New Moment New Ideas Company); Istraživanje i analitika (koordinator: Nikola Kostoski, direktor marketinga, Gomex); Mediji (koordinator: Mile Banić, Managing Director, EssenceMediacom); Digital (koordinatorka: Maja Grbović, Head of Media, Mercator S).

Program je namenjen mladim profesionalcima sa najviše 5 godina iskustva u struci, a preporučuje se studentima, mladim marketarima, preduzetnicima, ali pre svega onima koji su spremni da se posvete ličnom usavršavanju. Svi prijavljeni kandidati prolaze dva kruga selekcije. Cilj je da se odabirom najboljih formira skladna generacija, sa optimalnim brojem polaznika (35-40).

Prošle nedelje je emitovan Žiška podcast specijal, u kom su gostovali nekadašnji polaznici programa. Goran Jankuloski (član Upravnog odbora IAA Srbija) razgovarao je sa nekadašnjim polaznicima o tome gde su bili, a gde su sada, o tome kako su započeli svoje karijere, o značaju neformalnog obrazovanja, o prednostima rada u advertajzingu, ali i o izazovima u ovoj industriji. Sve epizode dostupne su ovde.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti putem obrasca.